Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2011 18:08 - Дончо Андонов на фестивала в Босилеград
Автор: don44 Категория: Музика   
Прочетен: 1282 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 08.02.2013 08:32


 На третия международен фолклорен фестивал "Босилеградско пее и танцува" , участва и Дончо Андонов, който изпя и един от хитовете на фестивала, което беше отразено, както в пресата на Кюстендил, така и в медиите на Босилеград.

 image


 Той спаси от забрава вълнуваща песен, чийто текст бил съхранен от 80- годишен  кюстендилец,  живеещ във Враца.
Песента „Задало се е голям празник” бе представена за пръв път от кюстендилския народен певец Дончо Андонов на сцената на тазгодишния Международен фестивал „Краище пее и танцува”, който продължи седем дни, до 2-ри август. Тя заслужено се превърна в един от хитовете на този културен форум. Много интересна е нейната история, която Андонов разказа за читателите на „Наблюдател”. Медицинската сестра Виктория от Враца го открила чрез интернет. Обърнала се към него с молба да изпее тази песен, съхранена от нейния баща, родом от Кюстендилско. И изпратила текста с много силно драматично съдържание на Дончо. А той и двама млади музиканти от гр. Сандански заедно се справили с мелодията. И то така, че очаровали всички слушатели на фестивала и получили нестихващи аплодисменти и многобройни поздравления. Сега голямото желание на певеца е да я представи пред кюстендилска публика, на някой предстоящ празник. Пред наш репортер той сподели: „На фестивала в Босилеград имаше участници от много градове на България и Сърбия, от Македония, Чехия, Грузия, Гърция...Аз участвах в програмата в деня на закриването, заедно с много добър фолкрлолен ансамбъл от Ниш. Изключително съм благодарен на Андрей и Кирчо – момчета на 22 и 24 г. от Сандански, които осигуриха музикален съпровод на цигулка и йоника за моите песни. Възнамерявам с тях да работя и занапред, да направим още 4 песни, които да раздвижим на хорото. Възхитен съм от отличната организация, която създаде екипът на културния дом в Босилеград, под вещото ръководство на директора Ивайло. Скоро ще разполагам със запис на новата песен – на DVD от фестивала, очаквам и връчването на награда, което предстои”, уточни Д. Андонов. Информацията е от в. "Наблюдател".
image

Можете да чуете двете песни "Задало се голем празник" и "Що имала късмет Стамена", като кликнете върху стрелката по-долу или върху синия линк.
Дончо Андонов - Крайще пее и танцува _ VBOX7
















Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: don44
Категория: Музика
Прочетен: 94818
Постинги: 28
Коментари: 4
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031